CODESA Anchoas de Cantabria
CODESA sú kantábrijské ančovičky vyrábané tradičným remeselným spôsobom zrenia najmenej 12 mesiacov v sude s morskou soľou.
-
NOVINKA ODPORÚČAME LIMITOVANÁ EDÍCIA
Filety z kantábrijských ančovičiek v olivovom oleji 85g edícia LIMITADA veľké filety 11/14 CODESA Anchoas de Cantabria
Limitovaný výber z najkrajších filiet. Špeciálna edícia s najvyššou úrovňou spracovania ančovičiek v rámci konzervárne CODESA.
Skladom ˃50
15,60 €
-
NOVINKA
Filety z kantábrijských ančovičiek v olivovom oleji 48g CODESA Anchoas de Cantabria
Séria GOLD (ORO). Sezónne lovené a ručne filetované ančovičky zrejúce v sude s morskou soľou najmenej 12 mesiacov.
Skladom ˃50
7,20 €
-
NOVINKA
Filety z kantábrijských ančovičiek v olivovom oleji 95g sklo CODESA Anchoas de Cantabria
Séria GOLD (ORO) v sklenom pohári. Sezónne lovené a ručne filetované ančovičky zrejúce v sude s morskou soľou najmenej 12 mesiacov.
Skladom ˃50
13,90 €
Rodinná firma CODESA je renomovaným španielskym výrobcom kantábrijských ančovičiek, ktoré patria vôbec k tomu najkvalitnejšiemu na svetovom trhu vo svojej oblasti. Vyrábajú sa výlučne z európskych sardeliek druhu Engraulis encrasicolus ulovených len počas tzv. ančovičkovej kampaňe v mesiacoch apríl a máj v okolí mestečka Laredo v severošpanielskom regióne Kantábria priamo pri brehu Biskajského zálivu. Oblasť je svetovo známa svojou hojnosťou rýb vďaka studeným, čistým a hlbokým vodám.
Svojím zameraním len na krátky sezónny lov si CODESA zabezpečuje nielen navyššiu kvalitu ančovičiek z pohľadu ich chuti, textúry, obsahu tukov a všetkých zdravotných benefitov, ale aj ich dlhodobú dostupnosť v budúcnosti z pohľadu environmentálnej udržateľnosti rybolovu.
Značka CODESA je vyhľadávaná pre svoj tradičný remeselný prístup k výrobe ančovičiek. Malé rybky - sardelky (španielsky Bocarte alebo Boquerón) - sa tzv. ančovičkami (španielsky Anchoas) totižto stanú až po náročnom spracovaní, ktoré zahŕňa viacero dôležitých krokov. Po ulovení sardeliek počas skorého ranného lovu ešte pred svitaním, tzv. metódou lovu „al alba", sa začína proces spracovania, na ktorého konci sú ančovičky odložené do tradičných súdkov na obdobie až jedného roka. Počas celej doby sú udržiavané v chladných priestoroch a konzervované sú len morskou soľou.
Majsterky konzervárne CODESA po období zrenia ryby starostlivo ručne vyberajú zo suda a jednu po jednej ich triedia podľa veľkosti, dôsledne filetujú a dočisťujú jemnou metódou zoškrabávania kože rybárskou sieťovinou. Následne ich úhľadne ukladajú do plechoviek, ktoré sa doplnia už len kvalitným španielskym olivovým olejom. Každá plechovka ančovičiek je vnútri označená menom majsterky konzervárne CODESA, ktorá výrobok pripravila.
Ančovičky CODESA sú pre svoju jedinečnú chuť, textúru a typickú farbu obľúbenou pochúťkou v tých najlepších tapas baroch Španielska.