Zloženie: extra panenský olivový olej.
Olivový olej výberovej kategórie lisovaný za studena výlučne mechanickým postupom.
Objem: 500 ml | Balenie: sklo (nepriehľadné čierne)
Acidita: 0,12%
Krajina pôvodu: Portugalsko
Región: Moura, Alentejo
Odrody: Galega, Cordovil, Verdeal
Senzorický profil: olej plnej zlatožltej farby zaujme intenzívnou chuťou s výrazným ovocným nádychom.
Výživové údaje na 100 g:
Energia: 3437kJ/821kcal
Tuky, z toho: 91,2 g
- nasýtené mastné kyseliny: 13,1 g
Sacharidy, z toho: 0 g
- cukry: 0 g
- bielkoviny: 0 g
- soľ: 0 g
Dovozca/Distribútor v SR: olio s.r.o., Nám. J. Murgaša 3, 921 01 Piešťany.
---
ANGÉLICA nesie meno po Angélice Rosa da Silva, zakladateľke tradície výroby olivového oleja na statku Manantiz približne desať kilometrov od mesta Moura v regióne Alentejo, ktorá začiatkom 20. storočia po náhlej smrti svojho manžela výrazne zveľadila rodinný podnik vďaka výnimočnosti oleja z tamojších olív. Na medzičasom prerušenú tradíciu nadviazal vnuk Gonçalo Rosa da Silva až začiatkom nového milénia. Olivový olej ANGÉLICA VIRGEM EXTRA sa produkuje vo veľmi obmedzenom množstve, pričom väčšina produkcie putuje na objednávku do prémiových reštaurácií po celom svete. V rokoch 2017 a 2020 získala Zlatú medailu na odbornej súťaži New York International Extra Virgin Olive Oil Competition, ako aj Striebornú medailu na súťažiach London International Olive Oil Competition (2017) a Olive Japan (2016).